Ugrás a tartalomra

ÉAOP – Új gépipari gyártótelep létesítése Tiszavasváriban (2009)

ÉAOP – Új gépipari gyártótelep létesítése Tiszavasváriban (2009)
 
Pályázó: QUICK 2000 Kft.
 
Elnyert támogatási összeg: 138 920 575 Ft
 
A projekt rövid összefoglalása:
 
A közel két évtizedes működési múlttal rendelkező QUICK 2000 Kft. a gazdasági válság ellenére kedvező piaci kondíciókkal rendelkezik és működése egy fenntartható, kiegyensúlyozott, reális fejlődési pályán helyezkedik el. A cég számára jelenleg prognosztizálható kedvező gazdasági trendek új gyártókapacitás kiépítésének igényét támasztja a cég vezetése felé. Ennek megfelelően a cég egy új gépipari gyártótelep kiépítésében és üzemeltetésében látja működésének jövőbeni eredményességét.

A gyártótelep kialakítását Tiszavasváriban, a cég székhelytelepülésén kívánja a kft megvalósítani. A fejelsztés műszaki tartalma alapvetően két pilléren nyugszik: az egyik az infrastruktúra fejlesztési-, a másik a gépbszerzési modul melyek megvalósítása egymást kiegészítve racionálisak, egymás nélkül csekélyebb hatékonyságú gazdasági stabilitást nyújtanának a cégnek.

Az infrastrukturális modul műszaki tartalma egy 1.353 m2 hasznos alapterületű gyártó műhely-, irodával és szociális kiszolgáló helyiséggel; egy 248 m2 hasznos alapterületű hőszigeteletlen raktárépület valamint a telephellyel kapcsolatban szükséges külső infrastrukturális elemek (földmunka, útépítés, térburkolás, telephely bekerítés, csapadékvíz elvezetés, külső csatornázás, ivóvízbekötés, tüzivíz kiépítés, földgázbekötés, külső elektromos munkák, parkosítás) megvalósítása. A második - gépbeszerzési - modul tartalmaz egy fémipari hidraulikus táblaolló, egy egyetemes marógép, egy három tonnás híddaru és egy vízsugaras vágóberendezés beszerzését.

A projekt megvalósítását a projektgazda saját személyzettel kívánja lemenedzselni, a projektmenedzser személye - aki egyben a kft. ügyvezetője is - lesz a projekt eredményes megvalósításának garanciája. A cég rendelkezik több éves, évtizedes üzleti kapcsolatokkal, melyek szavatolják a projekt eredményének fenntarthatóságát. A projekt a Tiszavasvári kistérség gazdasági életében kiemelkedő jelentőségű fejlesztés, melynek multiplikatív hatása jelentős lehet.

vissza.gif Vissza